Regulamentele magazinel or - StoneStyle.ro
în vigoare de la 01.01.2024
Magazinul online StoneStyle.ro are grijă de drepturile consumatorilor și ale antreprenorilor privind drepturile consumatorilor. Consumatorul și un comerciantul cu privire la drepturile unui Consumator nu pot renunța la drepturile acordate Consumatorului în temeiul Legii privind drepturile Consumatorilor. Dispozițiile contractuale care sunt mai puțin favorabile pentru Consumator sau pentru un comerciant cu drepturi de Consumator decât dispozițiile Legii privind drepturile consumatorilor nu sunt valabile și se aplică în schimb dispozițiile Legii privind drepturile Consumatorilor. Prin urmare, dispozițiile acestui Regulament nu sunt menite să excludă sau să limiteze niciunul dintre drepturile Consumatorilor și Comercianților privind drepturile consumatorilor la care aceștia au dreptul în temeiul dispozițiilor legale imperative, iar orice îndoieli posibile trebuie interpretate în favoarea Consumatorului sau Comerciantului privind drepturile Consumatorului. În caz de neconcordanță între dispozițiile prezentului regulament și dispozițiile menționate anterior, aceste dispoziții prevalează și se aplică.
§1 Definiții
- Zile lucrătoare - zile de luni până vineri, cu excepția sărbătorilor legale.
- Consumator - Un Cumpărător care este un consumator în sensul Codului civil.
- Antreprenor privind drepturile Consumatorului - Cumpărător persoană fizică, care încheie un contract în legătură directă cu activitatea sa comercială, atunci când din conținutul acestui contract reiese că acesta nu are un caracter profesional pentru persoana respectivă, care rezultă în special din obiectul activității sale comerciale, puse la dispoziție pe baza dispozițiilor privind Registrul central și informațiile privind activitatea comercială
- Cont de utilizator - o caracteristică (serviciu) gratuită a Magazinului, reglementată prin reguli separate, disponibilă în Magazin, care permite Cumpărătorului să creeze un cont de utilizator individual în Magazin. (Mergeți la Termeni și condiții pentru conturile de utilizator)
- Cumpărător - orice entitate care efectuează o achiziție din Magazin.
- Regulamentul de procedură - prezentul regulament de procedură.
- Magazin - magazinul online "StoneStyle" operat de vânzător la adresa StoneStyle.ro
- Vânzător - Primagran Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością Żuławki 15 C, 82-103 Stegna, Polonia, înscris în Registrul Judiciar Național - Registrul Întreprinzătorilor de către Tribunalul Districtual Gdańsk-Północ din Gdańsk VII Divizia Comercială sub KRS: 0000367567, având NIP: 9571039974, REGON: 221041203, nr. de înregistrare BDO: 000150841, cu un capital social de 500.000,00 PLN.
§2 Detalii de contact
- Adresa poștală: Primagran Sp. z o.o., Żuławki 15C, 82-103 Stegna, Polonia.
- Adresa de returnare: Magazyn Primagran Sp. z o.o., ul. Starocińska 8, 82-100 Nowy Dwór Gdański, Polonia.
- Adresa de e-mail: [email protected]
- Număr de telefon: +48 58 500 55 95
§3 Plasarea unei comenzi
- Pentru a efectua o achiziție în magazin (încheierea unui contract de vânzare), trebuie mai întâi să adăugați bunurile în coșul de cumpărături.
- Cumpărătorul alege apoi metoda de livrare a bunurilor, metoda de plată a comenzii și introduce datele sale (inclusiv adresa de expediere a comenzii).
- În momentul în care Cumpărătorul confirmă conținutul comenzii plasate și acceptă conținutul Regulamentului, se încheie un contract de vânzare între Cumpărător și Vânzător în termenii și condițiile specificate în Regulament, sub rezerva secțiunii 4 pentru cazurile în care cumpărătorul a ales să plătească în avans pentru comanda plasată.
- În cazul în care Cumpărătorul a ales să plătească în avans pentru o comandă, contractul de vânzare va fi încheiat cu condiția ca comanda să fie plătită în termenul indicat la § 5 din Regulament. După acest termen, comanda va fi anulată.
- Vânzătorul furnizează Cumpărătorului confirmarea încheierii contractului de vânzare pe un suport durabil într-un termen rezonabil de la încheierea acestuia, cel târziu la livrarea bunurilor.
- Cumpărătorul poate efectua achiziții utilizând un Cont de utilizator sau fără a crea un Cont de utilizator prin introducerea datelor sale o singură dată în formularul de comandă desemnat în Magazin.
- În cazul unui Cumpărător care este și om de afaceri, comanda poate fi procesată numai dacă pe formularul de comandă este introdus un număr activ de TVA sau de TVA UE (VIES).
- Vânzătorul poate pune la dispoziția Cumpărătorilor coduri de reducere care să le permită să achiziționeze bunuri la prețuri reduse sau să beneficieze de livrare gratuită. De regulă, se poate utiliza un singur cod per tranzacție.
§4 Costul ordinului
- Prețurile menționate în Magazin sunt prețuri brute, adică includ TVA.
- Prețul total al comenzii constă în prețul bunurilor și costurile de livrare ale bunurilor, astfel cum sunt menționate în Magazin.
§5 Plăți
- Cumpărătorul poate plăti pentru bunurile achiziționate din Magazin, în funcție de metoda de plată aleasă la plasarea comenzii:
- prin transfer bancar în contul bancar al Vânzătorului,
- prin intermediul platformei de plată PayU - prin alegerea acestei metode acceptați: "Regulamentul pentru tranzacțiile cu plată unică PayU".
- plata la livrare la momentul livrării.
- În cazul în care Cumpărătorul a ales metoda de plată menționată la alineatul (1) litera (a), acesta plătește comanda în termen de 7 zile lucrătoare de la încheierea contractului de vânzare.
- Vânzătorul informează că, din cauza specificității metodei de plată menționate la alineatul (1) litera (b), plata în acest mod este posibilă numai imediat după plasarea comenzii.
§6 Executarea contractului
- Bunurile achiziționate în magazin sunt livrate prin intermediul unei companii de curierat, din depozitul vânzătorului situat în Polonia.
- Timpul de livrare este de până la 7 zile lucrătoare, cu excepția cazului în care în Magazin este indicată o perioadă mai scurtă. Dacă Cumpărătorul plasează o comandă pentru mai mult de 3 chiuvete, termenul de livrare poate fi prelungit, dar nu mai mult de 14 zile lucrătoare.
- Termenul de livrare se calculează de la data încheierii contractului de vânzare, sub rezerva alineatului (5).
- Atunci când o comandă constă din mai multe produse, termenul de livrare pentru întreaga comandă corespunde termenului de livrare pentru produsul cu cel mai lung termen de livrare.
- În cazul în care Cumpărătorul a optat pentru plata menționată la articolul 5 alineatul (1) literele (a) și (b), procesarea comenzii va începe la primirea de către Vânzător a plății pentru bunurile achiziționate.
- Bunurile sunt livrate pe teritoriul României.
- Vânzătorul este obligat să livreze bunuri fără defecte. Regula descrisă în teza anterioară nu se aplică mărfurilor marcate în magazin ca aparținând categoriei B, pentru care defectul în cauză a stat la baza unei reduceri a prețului de vânzare.
- Odată ce o comandă a fost plasată, Vânzătorul poate solicita Cumpărătorului să:
-
- completarea unui chestionar sau,
- trimite Cumpărătorului o invitație de a completa un chestionar la adresa de e-mail și/sau la numărul de telefon furnizate de Cumpărător în momentul plasării comenzii, pentru a evalua opinia Cumpărătorului cu privire la tranzacția cu Vânzătorul, pe care Cumpărătorul o poate utiliza sau nu.
§7 Retragerea din contract
- Consumator și Antreprenor cu drepturi de consum are dreptul de a se retrage dintr-un contract încheiat cu Vânzătorul prin intermediul Magazinului, sub rezerva § 8(1) din Regulament, în termen de 14 zile, fără a oferi niciun motiv.
- Perioada de retragere expiră după 14 zile de la dată:
- la care Consumatorul sau Comerciantul cu drepturi de Consumator a intrat în posesia bunurilor sau la care o terță parte, alta decât transportatorul și indicată de Consumator sau de Comerciantul cu drepturi de Consumator, a intrat în posesia bunurilor,
- la care Consumatorul sau Comerciantul cu drepturi de Consumator intră în posesia ultimului articol sau la care un terț, altul decât transportatorul și indicat de Consumator sau de Comerciantul cu drepturi de Consumator, intră în posesia ultimului articol, în cazul unui contract care implică transferul de proprietate al mai multor articole care sunt livrate separat.
- Pentru ca un Consumator sau un Întreprinzător cu drepturi de Consumator să își poată exercita dreptul de retragere, acesta trebuie să informeze Vânzătorul, utilizând detaliile prevăzute la § 2 din Regulament, cu privire la decizia sa de a se retrage din contract printr-o declarație fără echivoc (de exemplu, o scrisoare trimisă prin poștă sau informații transmise prin e-mail).
- Un Consumator sau un Antreprenor cu drepturi de Consumator poate utiliza modelul de formular de retragere de la sfârșitul Regulamentului, dar acest lucru nu este obligatoriu.
- Pentru a respecta perioada de retragere, este suficient ca Consumatorul sau Antreprenorul cu drepturi de Consumator să trimită informații privind exercitarea dreptului său de retragere înainte de expirarea perioadei de retragere.
- În cazul retragerii dintr-un contract încheiat, Vânzătorul returnează Consumatorului sau Antreprenorului cu drepturi de consum toate plățile primite de la acesta, inclusiv costurile de livrare a bunurilor (cu excepția costurilor suplimentare rezultate din metoda de livrare aleasă de Consumatorul/Antreprenorul cu drepturi de consum, alta decât cea mai ieftină metodă obișnuită de livrare oferită de vânzător). Plata se rambursează imediat și, în orice caz, nu mai târziu de 14 zile de la data la care Vânzătorul este informat cu privire la decizia Consumatorului sau a antreprenorului privind drepturile Consumatorului de a-și exercita dreptul de retragere, sub rezerva alineatului (8).
- Vânzătorul va rambursa plata folosind aceleași mijloace de plată care au fost utilizate în tranzacția inițială, cu excepția cazului în care Consumatorul/Antreprenorul a convenit în mod expres altfel În orice caz, Consumatorul/Antreprenorul nu va suporta nicio taxă în legătură cu această rambursare.
- Vânzătorul poate reține rambursarea până când primește bunurile sau până când i se furnizează dovada returnării acestora, în funcție de care dintre aceste evenimente intervine primul.
- Vânzătorul solicită ca bunurile să fie returnate la: Magazyn Primagran, ul. Starocińska 8, 82-100 Nowy Dwór Gdański, Polonia, imediat și, în orice caz, nu mai târziu de 14 zile de la data la care Consumatorul/Antreprenorul aflat în drepturile consumatorului a informat Vânzătorul despre retragerea din contractul de vânzare. Termenul este respectat dacă Consumatorul sau Antreprenorul cu drepturi de consum trimite înapoi bunurile înainte de expirarea perioadei de 14 zile.
- Consumatorul sau Antreprenorul cu drepturi de Consumator suportă costurile directe de returnare a bunurilor.
- În cazul în care Vânzătorul dispune ca bunurile să fie colectate de la Consumator sau Antreprenorul asupra drepturilor Consumatorului, costul returnării bunurilor va fi dedus din prețul returnat. Pentru un rezumat pe țări al costurilor directe de returnare a bunurilor, consultați rezumatul disponibil la adresa [ . ].
- Consumatorul sau antreprenorul în drepturile Consumatorului este răspunzător numai pentru orice diminuare a valorii bunurilor care rezultă din utilizarea bunurilor, alta decât cea necesară pentru a stabili natura, caracteristicile și funcționarea bunurilor. În cazul bunurilor deteriorate, incomplete sau folosite, Vânzătorul va deduce din prețul de achiziție returnat suma cu care valoarea comercială a bunurilor a fost redusă. În unele cazuri, această deducere poate ajunge la 100% din prețul de achiziție. În cazul în care bunurile sunt folosite sau deteriorate, Consumatorul sau Antreprenorul cu drepturi de consum poate solicita o evaluare înainte de a returna bunurile.
- În plus, Vânzătorul informează că, de îndată ce bunurile sunt livrate Consumatorului sau Antreprenorului cu privire la drepturile Consumatorului sau sunt colectate de Cumpărător/Antreprenor - pericolul de pierdere accidentală sau deteriorare a articolului trece la Cumpărător și Cumpărătorul este cel care este responsabil pentru articol din acel moment.
- În legătură cu punctul 14, Vânzătorul recomandă ca bunurile returnate, datorită naturii lor, să fie protejate în mod corespunzător pe durata transportului lor către Vânzător.
- În cazul în care bunurile returnate sunt deteriorate în stadiul în care sunt returnate Vânzătorului de către Consumator sau Antreprenorul cu drepturi de Consumator, Vânzătorul informează Consumatorul sau Antreprenorul cu drepturi de Consumator cu privire la acest fapt, furnizându-i imediat documente privind deteriorarea. Consumatorul sau Antreprenorul cu drepturi de Consumator trebuie, în termen de 3 zile de la primirea acestei documentații, să își declare disponibilitatea de a prelua bunurile deteriorate. În cazul în care nu există nicio indicație privind dorința de a prelua bunurile deteriorate după termenul menționat mai sus, vânzătorul are dreptul de a dispune de bunurile deteriorate. Consumatorul sau Antreprenorul cu drepturi de Consumator, pe baza documentației primite de la Vânzător, poate solicita transportatorului despăgubiri pentru deteriorarea bunurilor.
§8 Retragerea din contract - excluderi
- Dreptul de retragere dintr-un contract încheiat la distanță menționat la § 7 nu se aplică Consumatorului sau Antreprenorului cu drepturi de consum în ceea ce privește contractele:
- în care obiectul prestației constă în elemente care sunt, prin natura lor, inseparabile de alte elemente după livrare;
- în care obiectul prestației este un articol nerefabricat, produs conform specificațiilor Consumatorului/Antreprenorului de afaceri pe baza drepturilor Consumatorului sau pentru a răspunde nevoilor sale personalizate.
- Vânzătorul informează că, în cazul în care, la cererea și în conformitate cu specificațiile Consumatorului/Antreprenorului privind drepturile Consumatorului, Vânzătorul efectuează modificări ale produselor finite (de exemplu, găuri suplimentare, găuri mai mari etc.). Consumatorul sau Antreprenorul cu drepturi de Consumator nu va avea dreptul de a returna bunurile (de a se retrage din contract) în conformitate cu articolul 38 alineatul (1) punctul 3 din Legea privind drepturile Consumatorilor.
- Vânzătorul informează că Consumatorul și Antreprenorul cu privire la drepturile Consumatorului sunt răspunzători pentru orice scădere a valorii bunurilor care rezultă din utilizarea bunurilor dincolo de ceea ce este necesar pentru a stabili natura, caracteristicile și funcționarea bunurilor, cum ar fi, în special, modificările aduse bunurilor achiziționate constând, de exemplu, în perforarea chiuvetei sub formă de găuri. În unele cazuri, această deducere poate ajunge la 100% din prețul de achiziție. Această reducere a valorii bunurilor este estimată provizoriu de vânzător la 200 EUR.
§9 Plângeri
- În cazul unui defect al bunurilor, Consumatorul sau Antreprenorul cu drepturi de Consumator are dreptul de a revendica bunurile defecte pe baza garanției reglementate de Legea privind Codul civil. Sunt excluse din plângere defectele Chiuvetelor care constituie motive pentru clasificarea unui anumit Chiuvetă ca produs din categoria B și care, prin urmare, afectează reducerea prețului de vânzare al unui anumit Chiuvetă.
- În cazul unui defect al bunurilor, Consumatorul sau Antreprenorul cu privire la drepturile Consumatorului poate, în condițiile și în termenele prevăzute de Codul civil:
- să solicitați înlocuirea produsului cu un produs fără defect,
- să ceară remedierea defectului.
- faceți o declarație de reducere a prețului,
- în cazul unui defect material, să declare o retragere din contract,
- În ceea ce privește un antreprenor, altul decât un Antreprenor Consumator, este exclusă orice răspundere a Vânzătorului, în măsura permisă de lege (inclusiv garanția pentru defectele bunurilor, precum și pentru daunele suferite) care are legătură cu acești termeni și condiții.
- În cazul în care a fost acordată o garanție pentru bunuri, informațiile despre aceasta vor fi incluse în descrierea bunurilor din Magazin.
- Vânzătorul solicită ca reclamațiile formulate pe baza garanției să fie trimise prin e-mail sau în scris la adresa corespunzătoare indicată în § 2 din Regulament.
- Pentru a lua în considerare o reclamație făcută pe baza garanției, dacă este necesar, Consumatorul sau Antreprenorul privind drepturile Consumatorului este obligat, pe cheltuiala Vânzătorului, să livreze bunurile defecte la adresa poștală a Vânzătorului indicată în § 2 din Regulament.
- Vânzătorul recomandă ca următoarele informații să fie incluse în reclamație: datele de identificare ale Cumpărătorului, o scurtă descriere a defectului, ora la care a fost constatat defectul și cererea de reclamație a Cumpărătorului.
- În cazul unei deteriorări vizibile, adică o deteriorare care poate fi văzută imediat fără a deschide coletul (de exemplu, deteriorarea cartonului), trebuie solicitat un raport de la furnizorul de colete sau coletul trebuie refuzat.
- În conformitate cu articolul 545 § 2 din Codul civil, cumpărătorul este obligat să examineze transportul la momentul și în modul obișnuit pentru transporturile de acest tip; în cazul în care constată o pierdere sau o deteriorare a bunurilor în timpul transportului, acesta este obligat să efectueze toate acțiunile necesare pentru a stabili răspunderea transportatorului.
- Notificarea daunelor care nu sunt vizibile din exterior și pe care Cumpărătorul le descoperă după acceptarea lotului trebuie făcută în termen de 7 zile de la primirea lotului.
- Cerința de la punctul 10 este legată de restricțiile prevăzute de Legea transporturilor.
- Reclamațiile privind funcționarea Magazinului trebuie trimise electronic la adresa de e-mail indicată în § 2(3) din Regulament.
- Vânzătorul va răspunde la reclamație în termen de 14 zile.
- Orice reclamație legată de nepotrivirea dintre chiuvetă și dulap din cauza instalării de accesorii în găuri suplimentare nu va fi acceptată. Dimensiunea sugerată a dulapului indicată pe site-ul web al vânzătorului nu ia în considerare deschiderile suplimentare efectuate la cererea Consumatorului/Antreprenorului în temeiul drepturilor Consumatorilor.
§10 Proceduri extrajudiciare de plângere și despăgubire
- În cazul în care procedura de reclamație nu produce rezultatul așteptat de Consumator, Consumatorul poate face uz, printre altele, de:
- normele privind medierea gratuită efectuată de Inspectoratul Provincial pentru Inspecția Comercială competent la nivel local, căruia trebuie să i se înainteze o cerere de mediere. Lista inspectoratelor este disponibilă aici: https://www.uokik.gov.pl/wazne_adresy.php#faq595,
- normele privind asistența gratuită a instanței permanente competente de arbitraj în materie de consum care funcționează în cadrul Inspectoratului Provincial pentru Inspecția Comercială, căreia trebuie să i se înainteze o cerere de examinare a cazului în fața instanței de arbitraj. Lista instanțelor este disponibilă la adresa: https://www.uokik.gov.pl/wazne_adresy.php#faq596,
- asistență gratuită din partea mediatorului municipal sau districtual pentru consumatori,
- Platforma ODR online este disponibilă la adresa: http://ec.europa.eu/consumers/odr/.
§11 Recenzii ale produselor
- Vânzătorul poate colecta și pune la dispoziție în Magazin feedback cu privire la produsele vândute.
- Antreprenorul oferă posibilitatea de a posta recenzii ale produselor numai persoanelor care au achiziționat produsele în cauză.
- Vânzătorul va pune la dispoziție toate opiniile postate, dar își rezervă dreptul de a șterge sau edita opiniile care sunt ilegale sau care încalcă drepturile terților.
- Niciun conținut postat pe site-ul Magazinului, inclusiv feedback-ul, nu poate conține conținut ilegal sau inadecvat, inclusiv, în special, vulgar, obscen, erotic, pornografic, care incită la ură, rasism, xenofobie. Orice nereguli în această privință pot fi raportate în scris sau prin e-mail la adresele indicate la § 2 (punct de contact). Comerciantul cu amănuntul trebuie să elimine conținutul ilegal sau inadecvat imediat, dar nu mai târziu de 7 zile, informând notificatorul. Un notificator nemulțumit de decizie poate solicita din nou eliminarea încălcării.
§12 Date cu caracter personal
- Vânzătorul este administratorul datelor personale ale Cumpărătorilor furnizate Vânzătorului în legătură cu Magazinul.
- Datele cu caracter personal ale cumpărătorului sunt prelucrate în principal pe baza contractului și în scopul executării acestuia, în conformitate cu principiile stabilite în Regulamentul general privind protecția datelor al Parlamentului European și al Consiliului (UE) (GDPR). Pentru detalii privind prelucrarea datelor de către Vânzător, vă rugăm să consultați Politica de confidențialitate postată în Magazin.
§13 Cerințe tehnice
- Pentru a utiliza magazinul, este necesar să aveți un dispozitiv cu un browser web care să asigure gestionarea corectă a JavaScript și cookies, cu acces la internet și, de asemenea, un cont de e-mail activ pentru a face achiziții în magazin.
§14 Dispoziții finale
- Un contract de vânzare încheiat pe baza acestor termeni și condiții se referă la o comandă specifică și unică - acesta este încheiat în scopul și pe durata executării sale. Fiecare comandă necesită acceptarea separată a Regulamentului.
- În ceea ce privește consumatorul sau antreprenorul cu drepturi de consumator, orice recomandare a vânzătorului cuprinsă în Regulament are doar caracterul unei indicații fără caracter obligatoriu, pe care consumatorul/antreprenorul cu drepturi de consumator o poate utiliza sau nu. Nerespectarea recomandărilor Vânzătorului de către Consumator sau Antreprenor cu privire la drepturile consumatorului nu afectează în niciun fel drepturile Consumatorului sau Antreprenorului cu privire la drepturile Consumatorului și, în special, nu afectează drepturile referitoare la garanție și la retragerea din contract menționate la § 7 din Regulament.
- Fără a aduce atingere drepturilor menționate la § 7 din Regulament, fiecare parte contractuală are dreptul de a se retrage din contract în cazul întârzierii celeilalte părți în îndeplinirea unei obligații în termenul specificat în contractul de vânzare, fără a fi necesară stabilirea unui termen suplimentar. Prezenta dispoziție nu aduce atingere drepturilor Consumatorului sau Antreprenorului în temeiul legii.
- În măsura permisă de lege, părțile vor alege legea poloneză ca fiind aplicabilă oricărui contract de vânzare în Magazin. Nicio dispoziție din Regulament nu poate anula reglementările legii aplicabile Consumatorului care sunt mai favorabile consumatorului în conformitate cu articolul 6 alineatul (1) din Regulamentul UE Roma I.
- În măsura permisă de lege, părțile aleg Tribunalul Districtual Gdańsk-Nord din Gdańsk ca instanță competentă pentru soluționarea litigiilor pentru fiecare contract de vânzare din Magazin.
Mai jos este prezentat un model de formular de retragere, pe care Consumatorul sau Antreprenorul cu drepturi de Consumator îl poate utiliza sau nu:
MODEL DE FORMULAR DE RETRAGERE
(acest formular trebuie completat și returnat numai dacă doriți să vă retrageți din contract)
adresa de returnare:
Magazyn Primagran, ul. Starocińska 8, 82-100 Nowy Dwór Gdański, Polonia
e-mail: [email protected] | telefon: +48 58 500 55 95
Eu, _____________________________________________________, notific prin prezenta retragerea mea din contractul de vânzare a următoarelor articole:
- Data colectării ____________________________________________________________________
- Numele Consumatorului ________________________________________________________
- Numele Antreprenorului cu drepturi ale Consumatorilor __________________________________________
– Adresă ____________________________________________________________________________
- Numărul contului bancar în care urmează să fie efectuată rambursarea în legătură cu retragerea: ___________________________________________________________________________
Semnătura Consumatorului/Antreprenorului cu drepturi de Consumator
(numai în cazul în care formularul este trimis pe hârtie)
- Data .........................................
(*) Ștergeți după caz.